Ets un/a artista amb sordesa o amb diversitat funcional, establert/a a Europa amb passió per la dansa, la coreografia o el moviment? Tens experiència liderant un procés artístic?

Europe Beyond Access (EBA) et convida a sol·licitar suport de coproducció per fer realitat la teva visió artística!

A female wheelchair-using dancer rests on her back. Another female dancer balances on her head using the wheelchair for support - her back arched over the wheelchair.
“Fine Lines” by Roser López Espinosa / Skånes Dansteater / Europe Beyond Access / Photo ©Simone Cargnoni for Oriente Occidente

Les sol·licituds estan ara obertes per a artistes sords/es o amb diversitat funcional europeus/as , que busquen co-productors/es per a una nova creació artística basada en pràctiques de dansa, coreografia o moviment.

Aquesta convocatòria s’obre en el marc del projecte Europe Beyond Access, un consorci de 10 entitats europees reconegudes a l’àmbit de la dansa i de les arts escèniques. Europe Beyond Access dóna suport als i les artistes amb diversitat funcional o sordesa, perquè puguin trencar els sostres de vidre que existeixen al món de les arts escèniques contemporànies i esdevenir els/les pròxims/es líders artístics/ques d’Europa.

Volem donar suport als i les artistes per a realitzar treballs més ambiciosos i innovadors.

Què Oferim?

Oferim un suport de coproducció d’entre 15.000 € i 40.000 € per a cada projecte.

Oferim l’oportunitat de realitzar presentacions públiques en dos o més espais, sales o festivals de les entitats sòcies d’EBA.

La data límit per a les sol·licituds a la primera fase del procés de selecció  és el 19 de maig de 2024.

Després d’aquesta data, en una segona fase, els projectes preseleccionats tindran un parell de mesos per desenvolupar idees i engegar converses amb els diferents socis d’EBA, per tal de presentar una sol·licitud més detallada al setembre de 2024.

Es donarà suport a un mínim de tres noves produccions o projectes artístics.

Qui Pot Sol·licitar?

Si et defineixes com a persona amb sordesa o amb diversitat funcional, ets seleccionable i t’hi pots presentar.

Les co-produccions d’EBA han de ser liderades per un/a o més artistes sords/es o amb diversitat funcional. També s’acceptaran candidatures liderades per col·lectius que inclouen artistes amb diversitat funcional o sordesa en posicions de lideratge igualitàries.

La sol·licitud ha de ser feta per l’/la artista o artistes líders amb sordesa o diversitat funcional, o bé per aquells/es que treballen col·lectivament.

Els i les artistes líders han de tenir experiència prèvia realitzant treballs de creació, ja sigui en contextos locals, nacionals o internacionals.

Les propostes poden provenir d’artistes independents, amb o sense productor/a o suport de producció, o bé poden provenir d’artistes que actualment treballen dins de companyies estables.

Estem oberts/es a rebre propostes de projectes que ja tinguin, o tinguin previst tenir, altres co-productors o suport d’altres fons. Us preguntarem sobre això en el procés de sol·licitud.

Els i les artistes han de ser residents en un dels països de la Unió Europea, o en qualsevol dels següents països: Albània, Armènia, Bòsnia i Hercegovina, Geòrgia, Islàndia, Kosovo, Liechtenstein, Montenegro, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia, Suïssa, Turquia, Tunísia, Regne Unit o Ucraïna.

Què Busquem?

Volem donar suport als i les artistes per a realitzar treballs més ambiciosos i innovadors. Podria ser per exemple una primera producció internacional o un projecte que inclogui més col·laboradors/es. No obstant això, les propostes han de ser viables i constituir un pas lògic dins de la vostra pràctica o trajectòria.

Busquem obres noves que puguin ser presentades a dos o més espais o festivals dels nostres socis. Som flexibles en com es presentaran les obres, però han de poder ser mostrades en diferents ubicacions.

Prioritzem projectes innovadors, liderats artísticament per artistes amb sordesa o amb diversitat funcional, i vinculats amb la pràctica de dansa, coreografia o moviment, o bé propostes interdisciplinàries que explorin el cos i el moviment.

Ens interessen tant els projectes presentats en un escenari com en formats alternatius, com ara pel·lícules, instal·lacions o creacions site-specific.

Busquem projectes de màxima qualitat artística.

Les idees i projectes objectes de la sol·licitud poden trobar-se en qualsevol etapa de desenvolupament, tot i que no s’acceptaran projectes ja en etapa de producció.

Disposem de dos documents separats per proporcionar-vos més informació:

Les sol·licituds s’han de presentar a través de la plataforma específica, on es pot aplicar per escrit, per gravació d’àudio o en llengua de signes a través de vídeo.

Formulari de sol·licitud de Coproducció EBA: ENLLAÇ